Over
Ons

CONNECTION is
all about
interaction

SemiFest Live is een initiatief van ondernemer en entrepreneur Martijn van Rheenen, oprichter van investeringsmaatschappij Momentum Capital. Hij werkt hierbij samen met partner FabriQ Media Group, onder andere bekend van videoproducties zoals De Vrienden van Amstel Live en Mysteryland. Samen willen ze een positieve bijdrage leveren om de afstand tussen mensen tijdens de donkere dagen die we veelal thuis door moeten brengen te overbruggen.

Van Rheenen: “Door corona zijn we gedwongen oplossingen te vinden voor het samenbrengen van mensen. Met two-way streaming haal je kijkers voortdurend in de uitzending. Daarmee zijn we een interactief alternatief voor bijvoorbeeld Netflix en andere streamingsdiensten. Ik vind het een uitstekend experiment om te kijken hoe we online dichter bij elkaar kunnen komen”. Maatschappelijke betrokkenheid is voor Van Rheenen heel belangrijk. Zo is hij initiatiefnemer van doneereendorp.nl dat opvang biedt aan dak- en thuislozen. Een onderwerp dat tijdens de uitzendingen van SemiFest Live zal terugkomen. Ook biedt SemiFest Live tijdens de kerstvakantie gratis toegang tot het platform aan onder meer de kwetsbare groep ouderen in verzorgingstehuizen.

Why,
tell me
why?!

SemiFest Live verbindt. Juist nu. Want in deze digitale en gepolariseerde wereld is echte verbinding nodig om maatschappelijke veranderingen teweeg te kunnen brengen. Wij zien in deze wereld juist kansen om écht contact met anderen te maken. 

Martijn van rheenen

This is How we do it

Met SemiFest Live doen we dat op drie manieren.

Rectangle 4

WE SEE THE
WORLD WE
WANT TO CONNECT

Vanuit het creatieve en muzikale hart van Nederland, de A’DAM Toren, overzien we vanaf de 10e verdieping de wereld die we verbinden.

WE  CONNECT BY BEING  REAL

WE
CONNECT
BY BEING
REAL

Bij ons draait het niet om het perfecte plaatje. Wij gaan voor authenticiteit, kwetsbaarheid en humor. Bij ons vind je persoonlijke content die je in je eigen woonkamer kan ervaren.

CONNECTION IS ALL ABOUT INTERACTION

CONNECTION
IS ALL
ABOUT INTERACTION

Bij ons vind je geen artiesten of wetenschappers die vanaf een podium hun boodschap zenden. SemiFest draait om interactie. Want juist jij zorgt ervoor dat wij niet zomaar een platform zijn. Wij zijn een community.

WHERE WE STARTED

Where we started

SemiFest begon in 2019 met een guerrilla-actie in de Amsterdamse straten. Medeoprichter Martijn van Rheenen plakte posters op straat met de tekst ‘TED talks too much’. Van Rheenen wilde zich afzetten tegen seminars als TED Talks, waarin waardevolle ideeën worden gedeeld, maar waarbij nooit een echte verbinding wordt gelegd.

SemiFest is geïnspireerd op festivals waarbij bezoekers actief onderdeel zijn van de performances. Waarbij het plezier van een collectieve creatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Deze overtuiging mondde begin 2020 uit in IGNITION by SemiFest.

In maart werd de vervolgeditie van SemiFest succesvol gedigitaliseerd. SemiFest wilde de magie van IGNITION by SemiFest behouden, ook digitaal. Daarom zijn we heel erg gaan nadenken hoe wij in onze digitale stream de verbinding met elkaar kunnen versterken.