Snert’s warme nieuwjaarsduik

November 30, 2020

STILL SNERT
Terug naar overzicht

Het jaar 2020 was met recht een snertjaar te noemen. Daarom organiseert SNERT samen met SemiFest Live en de A’DAM Toren op 1 januari een warme nieuwjaarsduik. Geen koude plons, maar een beetje liefde voor jezelf: in een warm bad met een kom snert. Zo wordt 2021 een koud kunstje.

SNERT moedigt heel Nederland aan mee te doen. In de aanloop naar nieuwjaarsdag kan iedereen zijn SNERT nieuwjaarsduikpakket bestellen op snertsoup.com, bestaande uit een muts, een blik SNERT én een donatie aan de voedselbank. Op 1 januari zullen we van 18:00 tot 20.00 uur in een online live special via het interactieve live platform SemiFest Live de warme nieuwjaarsduik inzetten. Op het dak van de A’DAM Toren in Amsterdam presenteert host Nellie Benner een programma, waarin onder andere Joris Bijdendijk en Samuel Levie laten zien hoe je snert zelf maakt en luiden ze het jaar in met een nieuwe traditie: het nemen van een warm bad. Het programma is gratis te volgen na registratie via www.semifest.live 

Joris Bijdendijk: “Het afgelopen jaar was een absoluut snertjaar dat voelde als een lange, koude douche. Dus laten we 2021 anders beginnen: met een lekker warm bad (een warme douche mag ook!). Dat is toch veel lekkerder dan een koude duik. Én in een warm bad geniet je tegelijkertijd van een heerlijk kommetje SNERT.”

Begin november lanceerde Brandt & Levie en Joris Bijdendijk een eigen snert in blik: SNERT. Eindelijk écht smaakvolle erwtensoep uit blik met de enige echte Brandt & Levie rookworst. SNERT zit bomvol verse groente zoals wortel, prei, knolselderij, bladselderij en pastinaak. Een ode aan het meest geliefde Hollandse wintergerecht. Nadat de soep door culinair Nederland warm werd ontvangen, zet SNERT de volgende stap ter verovering van de soep-in-blikmarkt: de corona-proof nieuwjaarsduik. 

SNERT is te verkrijgen via snertsoup.com, Crisp, Picnic en is een hardloper bij STACH.

Momenteel staat de teller voor donatie aan Voedselbank Amsterdam al boven de 6000 blikken SNERT. Eind januari zal de eindstand worden opgemaakt.

De nieuwjaarsduik van SNERT wordt exclusief uitgezonden via SemiFest Live, een initiatief van ondernemer Martijn van Rheenen. Dit is een interactief live platform dat kijkers rechtstreeks in contact brengt met hun favoriete artiesten. De programmering biedt een digitaal thuisfeest met een dikke line-up en live interactie. Door SNERT een platform te bieden, wil SemiFest Live meehelpen om positiviteit te verspreiden in een tijd waarin we op onszelf teruggeworpen zijn.