Avondvullend interactief programma bij je thuis

December 10, 2020

chefspecial
Terug naar overzicht

KOKEN, GAMEN, ZINGEN, LACHEN, CHATTEN EN DANSEN MET JE FAVORIETE ARTIESTEN

Amsterdam, 10 december 2020 - De lange decemberavonden worden een stuk gezelliger met SemiFest Live, dat de kerstvakantie vult met interactieve kookworkshops, meet & greets, optredens en dj-sets online. Vanaf 18 december gaat SemiFest Live vanaf de tiende verdieping van de A’DAM Toren in Amsterdam shows uitzenden. Het publiek wordt middels digitale interacties en een videoverbinding actief bij de uitzending betrokken.

Nu door corona de evenementenbranche volledig stilligt, wil SemiFest Live een manier vinden om mensen met elkaar te verbinden. Daarom lanceren zij een digitaal platform met interactieve live beleving op het gebied van muziek, educatie, sport, food, kunst en meer. Via www.semifest.live kan de bezoeker invloed uitoefenen op de uitzending en onderdeel worden van wat het ziet. In tegenstelling tot Netflix, televisie, films en livestreams daagt SemiFest Live juist uit tot een verrassende wisselwerking en zorgt het daarmee voor verbinding in een tijd waarin mensen op zichzelf worden teruggeworpen.

Launch

De launch van SemiFest Live is op vrijdag 18 december om 18.00 uur en wordt gehost door presentatrice en documentairemaakster Nellie Benner. Die avond is er een kookworkshop van televisie-kok Hugo Kennis, een potje bingo en een meet & greet met Sara Dol - de grootste vrouwelijke TikTokster van Nederland (@officialsaarx, 2,6m), het allereerste digitale optreden van de band Chef’Special sinds corona met een akoestische show en een dj-set van Lucas & Steve. De avond wordt afgesloten met de beats van de hoogzwangere dj Sheila Hill. Kijkers kunnen kans maken om live in de uitzending te komen voor een een-op-een met hun favoriete artiest en door mee te doen met ludieke acties kunnen deelnemers goede doelen, zoals organisaties voor dak- en thuislozen, ondersteunen. De uitzendingen van de openingsavond zijn allemaal gratis toegankelijk. Aanmelden kan vanaf 14 december om 12 uur via www.semifest.live

Kerstvakantie

Van 23 december tot en met 2 januari staan er dagelijks van 18.00 tot 1.00 uur diverse live shows op het programma. Tijdens deze avondvullende uitzendingen zal er worden gekookt, gegamed, gezongen, gelachen, gechat en gedanst. Een volledige avond uit en dat allemaal gewoon thuis. De kosten voor een interactieve live show van circa een uur zijn €2,50. Voor een hele avond is dat €6,50.

Over SemiFest Live

SemiFest Live is een initiatief van ondernemer en entrepreneur Martijn van Rheenen, oprichter van investeringsmaatschappij Momentum Capital. Hij werkt hierbij samen met partner FabriQ Media Group, onder andere bekend van videoproducties zoals De Vrienden van Amstel Live en Mysteryland. Samen willen ze een positieve bijdrage leveren om de afstand tussen mensen tijdens de donkere dagen in december te overbruggen. Van Rheenen: “Door corona zijn we gedwongen oplossingen te vinden voor het samenbrengen van mensen. Met two-way streaming haal je kijkers voortdurend in de uitzending. Daarmee zijn we een interactief alternatief voor bijvoorbeeld Netflix en andere streamingsdiensten. Ik vind het een uitstekend experiment om te kijken hoe we online dichter bij elkaar kunnen komen”.

Maatschappelijke betrokkenheid is voor Van Rheenen heel belangrijk. Zo is hij initiatiefnemer van doneereendorp.nl dat opvang biedt aan dak- en thuislozen. Een onderwerp dat tijdens de uitzendingen van SemiFest Live zal terugkomen. Ook biedt SemiFest Live tijdens de kerstvakantie gratis toegang tot het platform aan onder meer de kwetsbare groep ouderen in verzorgingstehuizen.