Launch SemiFest

Publication / December 10, 2019

Start-up ondernemer Martijn van Rheenen lanceert een nieuw event-concept, samen met Fatima Moreira de Melo. SemiFest is een radicaal vernieuwend eventconcept, dat de beste eigenschappen van een seminar, een sportevent en een festival combineert.

Martijn van Rheenen SemiFest

Death by Powerpoint

Hoe weet je zeker dat al aan het begin van 2020 van al je levenslust, ambities en energie voor het nieuwe jaar afkomt? Simpel, door je in te schrijven voor een van de vele slaapverwekkende zakencongressen, business symposia of netwerkevents die traditiegetrouw in januari worden georganiseerd. Daar kun je je geest immers blootstellen aan de welbekende martelingen, in de vorm van slaapverwekkende management speeches of nog erger: death by Powerpoint. 

Dat kan én moet anders, dacht Martijn van Rheenen, startupondernemer en geobsedeerd door menselijke vooruitgang. Na het oprichten van een themapark, diverse tech-startups en energiebedrijven, realiseerde hij zich: "Wanneer je een diepe betekenis achter je missie voelt, kun je zo’n beetje alles bereiken." 

In zijn loopbaan bezocht hij voldoende business events om te mogen concluderen dat je mensen hiertoe alleen niet echt inspireert, activeert en enthousiasmeert, als je hen drie uur lang in sluimerstand naar pratende hoofden laat kijken. Zo kwam hij op het idee van SemiFest; een onvergetelijk, energiek én fysiek event dat de beste elementen van een seminar, een festival en een sportevent combineert. Martijn: “Voor ons eerste evenement stelde ik mezelf de vraag: ‘Hoe kun je mensen helpen om van hun dromen concrete missies voor 2020 te maken? En hoe zorg je ervoor dat die mensen aan het einde van het jaar niet alleen geslaagd zijn in die missie, maar er ook echt voldoening uit hebben gehaald?’”  

Wanneer je een diepe betekenis achter je missie voelt, kun je zo’n beetje alles bereiken.

Super Powers

Om het antwoord op die vraag te vinden stelde hij een team van negen mensen samen, bestaande uit topsporters – waaronder Fatima Moreira de Melo – kunstenaars en ondernemers. Hij koos bewust voor deze drie groepen, omdat zij elk een eigen “super power” hebben, die bijdraagt aan het volbrengen van een persoonlijke missie. Als je de open, vernieuwende geest van de kunstenaar, de strategische, samenwerkende eigenschappen van de ondernemer en de fysieke, actieve en gedisciplineerde aanpak van de topsporter leert te combineren, zo dacht Martijn, dan is dat dé allerbeste kick-start om je missie voor 2020 te volbrengen. 

Het idee kreeg al snel concretere vormen en op 8 januari 2020 is het werkelijk zover, dan vindt de lanceringseditie van SemiFest plaats, onder de naam IGNITION. Gedurende twaalf actieve, verrassende en feestelijke uren worden de persoonlijke en/of zakelijke dromen van de deelnemers op onvergetelijke wijze omgetoverd tot onstuitbare missies voor 2020. 

Je gaat innoveren als een kunstenaar, committeren en samenwerken als een topondernemer en discipline toepassen als een topsporter. En nee, dat gebeurt dus niet terwijl je onderuitgezakt in een stoel naar saaie praatjes luistert. De dag staat bol van energieke, fysieke en (inter)actieve masterclasses, voorstellingen en break-outs. 

Martijn: “De belofte van IGNITION is: je stapt naar binnen met een droom en stapt twaalf uur later weer naar buiten met een missie, gefocust, vol energie, geactiveerd en met een grote grijns op je gezicht. Het wordt echt één grote rollercoaster. Een grandioos feest, dat je nooit meer zal vergeten.” 

Fatima Moreira de Melo SemiFest

Masterclass bluffen van Fatima Moreira de Melo

Fatima is medebedenker van twee programmaonderdelen van IGNITION en heeft een actieve rol tijdens het event. Zo krijgen alle deelnemers een masterclass bluffen, die Fatima geeft met Martijn van Rheenen. Enkele liefhebbers krijgen bovendien de kans om live in Paradiso met haar te pokeren. Ook zullen deelnemers kennismaken met een andere kant van Fatima, die winnen minder belangrijk vindt dan we soms denken. 

Fatima: “Ik laat me niet graag limiteren door wat een ander ervan vindt. Maar blijf bij mezelf en waar ik in geloof. Daarmee wil ik niet alleen mijn eigen wereld verbreden maar ook die van anderen, door ze te inspireren en in zichzelf te laten geloven. Vaak kun je meer dan je denkt. IGNITION is voor mensen die zich net als ik durven blootstellen aan nieuwe ideeën, die zichzelf in de arena plaatsen en het gevecht aangaan.” 

Martijn: “De keuze voor Fatima als lid van het SemiFest-team is logisch. Als hockeyheld, pokerster en echte Robinson zou je kunnen denken dat ze alle kanten op schiet, maar dat is niet echt zo. De rode draad in al haar avonturen is dat ze zich steeds weer durft bloot te stellen aan iets compleet nieuws en niet bezwijkt onder de druk. Fatima weet haar geest en lichaam te 

beheersen terwijl we inmiddels ook van haar weten dat ze soms ook gewoon vet aan het bluffen is. Daar kunnen we heel veel van leren.” 

Deelnemers kunnen er in elk geval zeker van zijn dat zij gedurende IGNITION niet alleen hun meest gedurfde dromen voor 2020 zullen omzetten in persoonlijke missies, maar ook dat zij het nieuwe jaar zullen aftrappen op de leukste, actiefste en boeiendste manier die je je maar kunt voorstellen. Samen met 450 andere mensen die hun dromen willen omzetten in een persoonlijke missie, neemt IGNITION op 8 januari 2020 Paradiso over. 

“IGNITION helps you to stop talking when it’s time to just fucking go.” 

Tickets voor SemiFest IGNITION zijn verkrijgbaar voor EUR 365,- per stuk. Deelnemers die een tycoonticket kopen voor EUR 665,-, sponsoren daarmee een ticket voor een deelnemer met een betekenisvolle missie en een kleiner budget. Deze sponsored tickets kosten EUR 65,- en zijn te verdienen door hier een pitch te uploaden.